For en 10-15 kroner om måneden, kan du have dit eget domæne med din slægtsforskning og ved brug af kiwitrees, er softwareen gratis. Du kan kombinere det med joomla/wordpress/drupal og andre CMS systemer. Bemærk leje af domænenavnet koster ca. kr. 50.- om året.

Så overvejer du at skifte software mhb på at videndele på nettet, kunne kiwitrees jo så være en mulighed. Hvis du synes, det kunne være noget for dig, finder du en passende udbyder og vælger et domæne navn. Der findes et hav af udbydere; alt fra billige til dyre webhoteller.

Ønsker du at dine data skal ses fra udlandet, bør du undgå danske bogstaver i dit domæne. Når din aftale er på plads med en udbyder - kan du downloade den pakkede (zippet) installationsfil fra udviklerens hjemmeside og installere det på dit domæne ved brug af et ftp program. Bemærk dog at den pakket fil, skal udpakkes før du oploader den.

Skulle du undervejs støde på problemer eller spørgsmål,  kan du evt. blive medlem af den danske support-gruppe på facebook eller søge hjælp på DIS.

Det kan også installeres lokalt - via egen NAS server eller brug af winamp server (windows, apache, mysql php), som skal installeres på din pc før du kan installere kiwitrees.

Kiwitrees er et specielt udviklet php program, til netop slægtsforskere. Derved kan du med lethed konvertere din nuværende gedcom fil (hvis du bruger et andet program) til kiwitrees. Du bestemmer selv, hvem der skal have adgang til dine data og der ingen begrænsninger i antal af personer i dit træ. Det som fylder er medie delen. Selve kiwitrees installationen samt over 10.000 personer (uden medier) fylder langt under 1gb. Du kan have brugere med forskellige rettigheder og brugere som bare kan se, de data du har bestemt. Der kan tilføjes medier som videoer, profilbilleder, gruppebilleder og udskrifterne fra AO. Alle medier kan linkes til personerne i dit system. Der kan tilføjes folketællinger, så de næsten ligner det du kender fra DDA.

Du kan opsætte din mail, til at modtage beskeder fra  besøgende (hvis du har givet tilladelse til gæster kan se dine data). Dette er meget brugt og mere personligt og brugbart end feks. smartmatch som du evt. kender fra andre systemer.

Kiwitrees leveres med 3 forskellige temaer/designs. Og er der ikke nogen af dem som falder i din smag, kan de med lethed ændres, så længe det ikke er originalkoden, som der skal ændres. Du bestemmer selv, hvilke menuer du vil have i brug. Eller om der skal være begrænset adgang til menuerne. Du designer selv din forside, ved brug af de vinduer/blokke der findes. Du kan også selv lave helt dit eget, med en brugerdefineret html.

Systemet er under jævnlige opdateringer og du vil få besked i din mailboks eller i support gruppen på facebook. Her skal du så bruge dit ftp program til at oploade den udpakkede opgradering, som du har hentet ved udbyderen. Indtastning af nye data/personer, foregår som på et pc program. Det bliver gemt med det samme. Og du behøver ikke at frygte at miste data, hvis pc-en går i udu eller stjålet. Det ligger trygt hos din udbyder. Ønsker du at være på den sikre side, tegner du enten en aftale om automatisk backup (det koster en ca. 300.- årligt) eller du downloader med jævne mellemrum, din gedcom fil eller gør brug af databasemodulet. Indholdet af mediemappen, skal du manuelt downloade med et ftp program eller gøre brug af det integreret "dropbox" modul.

Der findes nogle rigtige gode slægtsudskrifter (enten som forfædre eller efterkommertræ), visning af fætter/kusine forhold, et databasebackup modul(dvs en rå kopi af alt hvad du har) og integration til "dropbox", galleri modul, hjælpe værktøjer til "manglende data", mediestyring (opdeling af foto, udskrifter, kort  osv). Særlig kontaktmenu, mulighed for at lave nogle bruger defineret sider eller dine egne menuer, dansk folketællingshjælper (udviklet på baggrund af dda-standard) og en folketællingsoversigt. Integration med googlemaps, beregning af slægtskab til dig på (alle) dine aners faktablade, kalenderværktøjer, et tophængt billedegalleri, udvidet artikelsystem (kan deles mellem flere) og meget meget mere. Alt sammen som du selv styrer om du vil bruge eller give særlige begrænsninger.

Kommentarer (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Fint indlæg du har lavet, dog er der enkelt term hvor jeg ikke er helt enige i dit ordvalg, det drejer sig om winamp i min optik er det et multimedia program det gælder også hvis man laver en google søgning på ordet hvad med istedet og bruge...

Fint indlæg du har lavet, dog er der enkelt term hvor jeg ikke er helt enige i dit ordvalg, det drejer sig om winamp i min optik er det et multimedia program det gælder også hvis man laver en google søgning på ordet hvad med istedet og bruge termen Wamp Server måske efterfuldt af en parantes (windows, apache, mysql php).

Læs mere
Ole Henrik Madsen
This comment was minimized by the moderator on the site

Det får jeg da lige rettet. Tak for tilbagemelding :-)

Jamie Jaconelli
Endnu ingen kommentarer her

Skriv din kommentar

  1. Skriv en kommentar som gæst eller log på.
Vedhæftninger (0 / 3)
Share Your Location