For en 10-15 kroner om måneden, kan du have dit eget domæne med din slægtsforskning og ved brug af webtrees, er softwareen gratis. Du kan kombinere det med joomla/wordpress/drupal og andre CMS systemer. Bemærk leje af domænenavnet koster ca. kr. 50.- om året.

Så overvejer du at skifte software mhb på at videndele på nettet, kunne webtrees jo så være en mulighed. Hvis du synes, det kunne være noget for dig, finder du en passende udbyder og vælger et domæne navn. Der findes et hav af udbydere; alt fra billige til dyre webhoteller.

Ønsker du at dine data skal ses fra udlandet, bør du undgå danske bogstaver i dit domæne. Når din aftale er på plads med en udbyder - kan du downloade den pakkede (zippet) installationsfil fra udviklerens hjemmeside og installere det på dit domæne ved brug af et ftp program. Bemærk dog at den pakket fil, skal udpakkes før du oploader den.

Skulle du undervejs støde på problemer eller spørgsmål,  kan du evt. blive medlem af den danske support-gruppe på facebook eller søge hjælp på DIS.

Det kan også installeres lokalt - via egen NAS server eller brug af winamp server (windows, apache, mysql php), som skal installeres på din pc før du kan installere webtrees.

webtrees er et specielt udviklet php program, til netop slægtsforskere. Derved kan du med lethed konvertere din nuværende gedcom fil (hvis du bruger et andet program) til webtrees. Du bestemmer selv, hvem der skal have adgang til dine data og der ingen begrænsninger i antal af personer i dit træ. Det som fylder er medie delen. Selve webtrees installationen samt over 10.000 personer (uden medier) fylder langt under 1gb. Du kan have brugere med forskellige rettigheder og brugere som bare kan se, de data du har bestemt. Der kan tilføjes medier som videoer, profilbilleder, gruppebilleder og udskrifterne fra AO. Alle medier kan linkes til personerne i dit system. Der kan tilføjes folketællinger, så de næsten ligner det du kender fra dda.

Du kan opsætte din mail, til at modtage beskeder fra  besøgende (hvis du har givet tilladelse til gæster kan se dine data). Dette er meget brugt og mere personligt og brugbart end feks. smartmatch som du evt. kender fra andre systemer.

webtrees leveres med forskellige temaer/designs. Så der bør være en mulighed for, een af dem falder i din smag. Forsiden, kan du selv bestemme udseende af og bruger siden (som kun kan ses af medlemmer af siden), kan du også selv "designe". For at designe, findes der små vinduer/blokke som du udfylder og tildeler forsiden/medlemsiden. Der er integration med googlemaps og mulighed for at lægge en særlig historie til din forfader. (udenom gedcom filen).

Systemet er under jævnlige opdateringer og du vil få besked på din administrationsside om dette. Og det eneste du skal er at klikke på "opdater", så kører det af sig selv. Indtastning af nye data/personer, foregår som på et pc program. Det bliver gemt med det samme. Og du behøver ikke at frygte at miste data, hvis pc-en går i udu eller stjålet. Det ligger trygt hos din udbyder. Ønsker du at være på den sikre side, tegner du enten en aftale om automatisk backup (det koster en ca. 300.- årligt) eller du downloader med jævne mellemrum, din gedcom fil. Indholdet af mediemappen, skal du manuelt downloade med et ftp program.

Ønsker du lidt mere end bare hvad standard tilbyder, kan du med fordel hente tillægsmoduler til en rigtig god slægtsudskrift. Hente bruger defineret design (hvis du ikke lige synes, standard temaer er noget for dig), facebook integrationsmodul, visning af fætter/kusine forhold, databasebackup (dvs en rå kopi af alt hvad du har) og meget meget mere. Bemærk dog; dette er brugerudviklet moduler og du er derfor afhængig af, modulet er blevet opdateret til din webtrees version.

Kommentarer (0)

Endnu ingen kommentarer her

Skriv din kommentar

  1. Skriv en kommentar som gæst eller log på.
Vedhæftninger (0 / 3)
Share Your Location