Politisk weekend!

Sidder og lytter til de forskellige partiers gruppeformandstaler og hører også at de er langt fra hinanden og alligevel ikke. De er alle 3 enige om at forbedre vilkårene, hjælpe mennesker i nød osv. Men udgangspunkterne og prioteringerne er forskellige.

Alle 3 langer ud efter de andre. Hvor jeg dog kan savne lidt ordene: "Sammen kan vi gøre en forskel".

Efter Isdronningens retræte til Bruxelles har MØ ligesom satset på de bløde linier. Det menneskelige. Det kunne man godt have brugt lidt af i de senere 4 år. Stenansigtet CTD med humoriske indslag men med vægt på deres mærkesag "grænsebomme". MF vil efter min personlig mening løfte S og få dem tilbage til de værdier, som S står for.

I de seneste 4 år, opfandt den daværende regering begrebet "Nyttejobs" - men noget som aldrig blev udført til noget effektivt. For mig er et nyttejob et job som vi i Danmark kan gøre stor brug af, men kræver en defination uden at det brødet ud af munden på det arbejdende folk. Et nyttejob skal være til nytte for den udøvende og for samfundet og de enkelte borgere.

Vigtigheden i disse nyttejobs er at sætte dem i kategorier og udnytte de kompetencer mennesker har. Socu hjælpere/assistenter har ikke tid til at gå tur med de ældre. De har ikke tid til evt. lige at hente en liter mælk. Men mennesker udenfor vores samfund har tiden og mange har også lysten hvis de får lov uden at blive straffet økonomisk. Og endnu bedre vil så lidt som 1 krone mere i timen i end bare ressouceforløbsydelse eller kontanthjælp være givet godt givet ud. En ung som lige kan gå med min hund i dagene efter en stor operation. Eller følge med gamle fru Olsen med til lægen, da fru Olsen har rolator og brug for lidt støtte på turen, som hun ønsker at gå, men bange for at falde og måske ligge i flere timer inden nogen ser hende.

Unge som har brug for en ny chance og skal efter flere års lediggang påbegynde uddannelse, men har så svært ved at vænne sig til at vækkeuret ringer. For mig er nogle af de problemer som vi har i Danmark, noget vi alle kan være med til at løfte, hvis vi lægger noget af bureaukratiet på hylden. Og møder mennesker hvor de er og hjælper i nuet. At kunne gøre nytte og se man som person kan gøre en forskel, driver langt de fleste mennesker. Og livsglade mennesker bliver mindre syge og dem som har det svært, vil få en bedre hverdag af dem som gør en forskel.