I 1982 lavede jeg min første slægtstavle. Jeg startede med at udspørge min farmor og min morfar, som var de (nærmeste) ældste. I forbindelse med min farmor, fik jeg forbindelse til min farmors moster - som via sine fortællinger, kunne guide mig til forskning i den del af familien.

Min farmor havde været gift under krigen og sammen fik de min far. Min far kunne huske sin farmor og hende fandt jeg i live og besøgte hende. Hun fortalte om slægten og viste billeder. Så jeg kunne komme videre med den del af slægten. Hun ønskede dog ikke videre kontakt efter mit besøg. Hun døde da min datter var 3 år gammel.

Min farmors far, havde været gift før. Og mens han var forlovet med min farmors moder, boede han sammen med en anden kvinde. Dette opdagede min farmoders moder og forlovelsen blev ophævet..

Min morfar var adopteret og han havde nogle år forinden, fået udskrifter fra dåbsbøgerne fra fødselsstiftelsen. Heri fremgår det, hans biologiske moder, først var stemplet "hemmelighedsfødende". Da hun afgav min morfar til adoption, da han var 3 år, ophævede hun forinden stemplet. Min morfar kunne derfor få navnet på sin biologiske moder. Det viste sig, hun havde boet i Århusgade, det meste af sit liv. Desværre kom vi et år for sent. Hun var død i 1981.

Under forskningen, viste det sig, der var lavet en slægtbog om slægten til min morfars moder. Og at min morfar havde en halvbroder, som var balletmester ved det kgl. teater. Samtdig fandt jeg også hans biologiske fader, som min morfar drømte om at få navnet på. Han snakkede hele tiden om Frederikshavn, grundet en "Skriver" havde tilsendt dokumenter. Det viste sig, at den biologiske fader, betalte børnebidrag. Atter kom jeg for sent. For disse oplysninger fandt jeg først efter min morfars død. Det var desværre først her, teknologien havde taget fart, med skanninger og indtastninger på nettet.

Min mor mistede sin moder, da hun var 17 år gammel. Min mor fortalte alt hvad hun vidste om hendes moders slægt - hvilket desværre var begrænset. Hendes ældre broder - kunne fortælle lidt mere. Men den reelle forskning, skete først efter min morbroder var død. Jeg kunne derfor ikke dele med ham.

Alle disse data, blev i første omgang indtastet i et database system, som kun var på pc og havde en del begrænsninger. Der kunne indtastes data som navn, fødsel, vielse og død. Et ældgammelt UNIX program. I forbindelse med teknologien udviklede sig, begyndte der også at komme slægtsforskningsprogrammer. Jeg tror jeg har prøvet dem alle. I begyndelsen af "nullerne", fik jeg en tanke om at lave en hjemmeside. Dette blev lavet i html. Sikke et arbejde at taste slægtsdata ind her. Men jeg havde det i små 5. Så fandt jeg PGV og dette var et SQL baseret online program. Da dette ikke længere blev supporteret, overgik jeg til webtrees og var med fra BETA tiden. Så med webtrees v1 i 2010 importerede jeg gedcom filen fra PGV.

I tiden her (sommeren 2013), lavede jeg en facebook gruppe, så der kunne hjælpes på dansk. Da min erfaring var, mange gik bagover, pga supporten var på engelsk. Gruppen findes her: Brug af webtrees. Jeg trak mig senere som admin. Så er "kun" menig" medlem i dag.

Supporten til webtrees blev splittet og jeg fulgte med en af wt-udviklerne, som udarbejdede kiwitrees i 2014. Dette var jeg rigtig glad for. Og da udvikleren gik på pension, vendte jeg tilbage til webtrees i 2023.

I dag bruger jeg så webtrees og jeg bryder mig ikke om standard. Så jeg har prøvet at designe/opbygge det, så det passer til mit temperment. Efter mange måneders arbejde, er jeg nogenlunde tilfreds. Jeg bruger tilrettet css på f.a.b temaet og gør brug af brugerudviklet moduler, såsom; Makitos custom-css, just-carmens fancy treeview og simple-menuvestas moduler, et favorit modul samt et historisk modul (de er standard i wt), som jeg har tilpasset til dansk. Under favoritmenuen og andre menuer, har jeg linket til simple-menuer, hvor jeg bl.a. har kodet mine hjælpesider i html via ck-editoren. De direkte menu links (eks. de links til Carmens treeview moduler) - er lavet som en forward via htaccess. Custom-js er aktiveret og der har jeg designet min egen footer.

I forbindelse med overgangen til webtrees - trak jeg mine hjemmesider, til egen server. Og det kræver selvfølgelig, mulighed for backup og sikkerhed. Samtidig, står jeg selv for at opdatere php/sql. Men det fungerer og performance er tilfredsstillende. Og jeg behøver ikke at være bekymret om at overskride de tilladte kvoter om plads. Men kan dog varmt anbefale at bruge webhosting.dk. Der har jeg nemlig været kunde i 20 år. Og stadig er det, med nogle DNS systemer.

I webtrees har jeg fire slægtssider. I 2012-2013, lavde jeg forskning for min bonusfar, som var adopteret. Hans side, ligger her: https://jaconelli.dk/webtrees/tree/johnsen og i de seneste år, lavde jeg forskning på min svigersøns familie. Også dette arbejde ligger på min side i webtrees: https://jaconelli.dk/webtrees/tree/weinreich. Udover min egen side, har jeg igennem årene underholdt mig med at lave en side med de kongelige og vikingerne. Den ligger også i webtrees. Den er absolut kun til underholdning og ikke faglig dokumenteret.

 Til webtrees

 

Genveje

+ Kontakt mig Kontakt mig  + Log på Log på  + Log på Arkiv